Tirpák Fesztivál

2022. szeptember 17. - 18. Nyíregyháza,

Évről évre nagyobb méreteket ölt Nyíregyházán tirpák hagyományok ápolását előtérbe helyező kétnapos gasztronómiai nagyrendezvény, a Tirpák Fesztivál.

A rendezvényen a legnagyobb hangsúlyt az ételek kapják. A helyi gasztronómiát leginkább a savanyú-sós alapanyagok jellemzik, így javarészt burgonyából, kukoricából, káposztából, füstölt húsokból, almából, dióból és szilvából készülnek majd az ételek, összesen több mint ötven fajta.

Szombaton a „szakma”, vasárnap az amatőr főzőcsapatok készítik a tirpák ételeket, és a vendéglátás mellett össze is mérik tudásukat. Mindkét napon neves szakmai zsűri ítéli oda a legjobbaknak járó díjakat.

A fesztivál keretében immár hagyományosan meghívást kapnak testvér-, és partnervárosaink, akik bemutathatják gasztronómiai ízvilágukat és idegenforgalmi látványosságaikat.

Megosztás

A weboldal használatával hozzájárul a sütik használatához. Részletek...

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás