Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program

Pályázat címe: NYKE – modern promóciós eszközök létrehozása a határokon átnyúló turisztikai célpontok turizmusának támogatására

A projekt fő célja a két turisztikai szervezet határokon átnyúló együttműködésének javítása. A turizmusban egyre erősebb a versenyhelyzet, ezért szükséges, hogy az olyan desztinációk, mint a kassai régió és a Nyíregyházi Turisztikai Desztinációs menedzsment, összefogjanak és együtt népszerűsítsék a két régió látnivalóit, egymást erősítve. Célunk a projektben a hosszú távú partnerség létrehozása, majd a közös márka kiépítésére és a közös terület aktív népszerűsítésére összpontosítunk. Ennek érdekében létrehozunk egy imázs videót, amely desztinációnként és egybefűzve is alkalmas arra, hogy népszerűsítse Kassa és Nyíregyháza régióját. Ezenfelül a célszervezetek szakmai kompetenciáinak növelésével kívánjuk további céljainkat megvalósítani.   

 

A projekt kimenete három új imázsvideó és egy márkaépítési szeminárium. Mind a két pályázónak elkészül a saját videója, és ennek az audiovizuális együttműködésnek a végkimenetele egy közös videó lesz. Arra számítunk, hogy a projekt segítségével sikerül megnövelni a közös határ mindkét oldalán a desztinációk ismertségét és hosszú távú partnerség jön létre a projekt segítségével. Tervezzük, hogy közösen népszerűsítjük a desztinációkat a filmekkel, amelyeket a social médián keresztül is megosztunk több csatornát felhasználva.

Projektpartnerek:

  1. Kassa régió turizmusa
  2. Nyíregyházi Turisztikai Közhasznú Szolgáltató Nonprofit Kft.

 

Program: Interreg VA Szlovákia-Magyarország

A projekt teljes költségvetése: 58 625 EUR

Támogatás összege: 25 795 EUR

A projekt időtartama: 2020.09.01. – 2021.08. 31. 

 

Branding szeminárium

Az NYKE egyik kimenete – Modern promóciós eszközök létrehozása a határokon átnyúló turisztikai célpontok turizmusának támogatására – egy közös képzési szeminárium a szervezetek munkatársai és a projekt partnerei számára. Az előadásokat online formában tartottuk meg 2020. november 30-án.

A közös szemináriumokat megelőzte egy, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által lebonyolított brainstorming, amelynek előadója Szerdi Zsuzsanna, turisztikai szakember, a Debreceni Egyetem külsős óraadója és Hotel Lycium**** vezetője volt. Az ötletelés alkalmával meghatároztuk Nyíregyházát, mint márkát, célcsoportokra és kínálati elemekre lebontva.

A brainstorming eredményeit a branding szemináriumon, egy prezentáció keretében ismertettük a szlovák partnerrel, valamint meghallgathattuk az ő meglátásaikat is desztinációjukkal kapcsolatban. A szlovák fél által bevont külső szakértők segítségével közös irányvonalat határoztunk meg a két térségre vonatkozóan. Mivel mind a két terület eltérő kínálati elemeket nyújt az oda látogató turistáknak (Kassa régió és Nyíregyháza város) ezért arra a megállapításra jutottunk, hogy a közös érték az „unspoiled”, vagyis érintetlen természet és ezt kell hangsúlyozni az elkészítendő desztinációs imázsfilmeknek.

 

 

A film

Az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében egy Nyíregyházát bemutató imázsfilmet készítettünk. Szereplőválogatás céljából facebook oldalunkon, valamint a nyiregyhaza.hu weboldalon felhívást tettük közzé. Folyamatosan egyeztettünk a Recordline Kft. csapatával, akik a film elkészítését vállalták. Nevükhöz több belföldi település imázsfilmje is köthető már, meggyőző referenciájuk minőségi munkát ígért számunkra. A helyszínbejárást és felkészülést követően a forgatás 2021. júniusában zajlott Nyíregyháza több mint húsz helyszínén, közel hatvan fő statiszta részvételével.

A rövidfilm elkészítésének célja, hogy a belföldi, és külföldi turistáknak megmutassuk városunk turisztikai attrakcióit, valamint azokat a programlehetőségeket, amelyek Nyíregyházát oly szerethetővé teszik. Nem titkolt vágyunk, hogy a film segítségével városunk híre határon túlon is széles körben eljusson az utazni vágyó közönséghez. A turisztikai imázsfilmben bemutatásra kerül többek között a Nyíregyházi Állatpark, az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, a Sóstói Múzeumfalu, valamint a város terei, templomai és múzeumai is. A forgatás során drónfelvételek is készültek, látványos képet tárva elénk Nyíregyháza belvárosáról, és természeti kincseiről.
 
 

A nyíregyházi rövidfilm ugyanakkor csak az egyik szelete annak a közös desztinációs videónak, amely a Kassai Régió Turizmus Idegenforgalmi Szervezetével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül készült. A projekt fő célja a desztinációs szervezetek határon átnyúló együttműködésének növelése volt a szlovák-magyar határvidéken, így a nyíregyházi forgatással egy időben a kassai régióban is lencsevégre kapták a legélménytelibb attrakciókat. A projekt végső kimenetele az volt, hogy a két desztináció együtt alkosson meg egy filmet, ami átfogó képet nyújt a nézőknek a határon átívelő látnivalókról. A videó alapján akár egy bakancslistát is összeállíthatunk, amely nemcsak hazánkban, hanem Szlovákiában is kihagyhatatlan úti célokat kínál. 

 

A két filmet Nyíregyházán 2021. augusztus 26-án egy sajtótájékoztató keretében mutattuk be, ahol a projektről Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője számolt be. Az eseményen a helyi média (újság, rádió, televízió, valamint online portálok) mellett országos médium is részt vett, interjút készített, majd hírt adott a projekt megvalósításáról. A megjelent sajtóorgánumoknak, valamint a szállásadó helyeknek és turizmusspecifikus szakmai weboldalaknak sajtóközlemény formájában is eljuttattuk az kisfilmek megjelenéséről szóló hírt. 

 
A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.
 
 
Megosztás