Bujtosi-tavak

Megosztás

Tökéletes kikapcsolódás a Bujtosi-tavak partján

A nyíregyházi Bujtosi-tavak gyönyörűen kialakított, parkosított környezete pihenésre, sportolásra és horgászásra egyaránt alkalmas.

Családi időtöltés a természet ölelésében

A városliget családok, baráti társaságok kedvelt helyszíne, bográcsozásra és szalonnasütésre alkalmas árnyékos parkokkal. Míg a felnőttek az ebédet készítik, a gyerekek sem unatkoznak: királylányként és királyfiként egy igazi várat megidéző fa játszótéren szórakozhatnak.

A sportolni vágyók részére a tó körül rekortán futópályát, biciklis ösvényeket, valamint szabadtéri edzőparkot, foci- és kosárpályát alakítottak ki.

Romantikus séták naplementében

A Bujtosi-tavak romantikus környezetét pároknak is ajánljuk. A vizeket sétányok, stégek és kis fahidak kötik össze, így tökéletesen alkalmas hosszabb-rövidebb sétákra a friss levegőn. A városliget naplementekor aranysárga színekben fürdik, gyönyörű természetfotókat lehet itt készíteni.

A tó elejében egy szökőkút is helyet kapott, amely minden napszakban csodálatos élményt nyújt. Az esti órákban a tó felszínéből megvilágított, fényes vízcsóvák lőnek a magasba.

 

A Bujtosi-tavak legkönnyebben a belvárosi szálláshelyekről közelíthető meg, de Sóstógyógyfürdőtől is mindösszesen 10 perc autóútra található.

Képek a Bujtosi-tavakról

Térkép

4400 Nyíregyháza, Bujtosi-tavak