Kitekintő

Megosztás

Ha már Nyíregyházán mindent láttál, ismerkedj meg a környék látnivalóival is!

Máriapócs – Látogass el Nemzeti Kegyhelyünkre!

Elérhetőség

www.mariapocskegyhely.hu

Több százezer zarándok és turista keresi fel minden évben a csodatevő „könnyező Mária-ikont” Máriapócson. Érdemes ellátogatni a barokk templomba, ahova II. János Pál pápa is elzarándokolt, kiszakadni a mindennapok gondjaiból, s kicsit elcsendesedni a gyönyörű ikonosztázion előtt.

Nyírbátor – Báthori Erzsébet, a szűzlányok vérében fürdő grófnő legendájának nyomában

Elérhetőség

www.nyirbator.hu

Ismerd meg Te is a Báthori család legendáit, látogass el a Báthori várkastélyba! Majd térj be a Báthoriak által építtetett gótikus templomokba, a templomtoronyból vess egy pillantást a középkor egyik meghatározó településére.

Nyírbátor

Tokaj – A világhírű Tokaji Borvidék

Csak egy félóra távolság Nyíregyházától a tokaji borok hazája, melyet kényelmesen megtehetsz akár biciklivel is a kiépített kerékpárúton! Kóstold meg a világhírű tokaji borokat, és ismerd meg az aszúkészítés fortélyait!

Kállósemjén – Magyarország egykori miniszterelnökének otthona

Elérhetőség

www.kallaykuria.hu

Látogass el a Csipkerózsika-álomból felébresztett Kállay-kúriába, amely a korabeli életérzést idézi. Kipróbálhatod a Kállay Miklós miniszterelnök által is használt eredeti Ford A-modellt is!

Levelek – Vízisí Centrum

Elérhetőség

www.vizisicentrum.hu

Éld át Te is a vízisíelésben és -wakeboardban rejlő felszabadító érzést! Egyre kedveltebb az amatőrök és profik által egyaránt használható pálya!

Debrecen – A kulturális csemege

Elérhetőségek

www.debrecen.hu

Ha kultúrára vágysz, látogass el a Déry Múzeumba, ahol elmélyülhetsz Munkácsy Mihály Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretű alkotásaiban. Ajánljuk még a tudományos élet élményszerű megismerését az Agóra Tudományos Élményközpontban!

Debrecen - Déri múzeum

Térkép

Képek