Móricz Zsigmond Színház

Megosztás

A Móricz Zsigmond Színházban minden kultúrára éhes látogató megtalálja a neki tetsző művet a tragédiától a vígjátékokon keresztül a gyerekdarabokig.

Elérhetőségek

Színház
4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.
+36 42 311-333

www.moriczszinhaz.hu

Jegyiroda
4400 Nyíregyháza, Színház u. 2.
+36 42 507-006

 

Jegyárak

A lakosság összefogásával épült színház

Két évtizedig játszottak egy deszkákból épült nyári „arénában” a vándorszínészek, mígnem a színházszerető nyíregyháziak elhatározzák, hogy nekik is lesz végre kőszínházuk. Somogyi Gyula kir. közjegyző vezetésével összefogott a városvezetés a lakossággal, melynek eredménye, hogy Alpár Ignác tervei alapján 1894-re felépült a várva várt színház. Az örömbe kis üröm is vegyült, ugyanis a tervező egy olyan tervet adott át a városnak, amelyet egy tengerparti városba tervezett eredetileg, így pár évig a fűtőberendezés hiánya miatt nem tudtak telente játszani.

VIDOR Fesztivál

Évek óta Nyíregyháza ad otthont Közép-Európa egyik legnagyobb ingyenes világzenei és kulturális rendezvényének. A hagyományosan minden év augusztus végén-szeptember elején megrendezendő programsorozat alkalmával élettel teli lesz a város, karneváli hangulat járja át a tereket, utcákat. Az ingyenes programok mellett a színházban az ország legjobb vígjátékait láthatják a nézők egy héten keresztül.

Képek a színházról

Térkép

Cím: 4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.

4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.