Várostörténeti kerékpártúra Nyíregyházán

2024. május 18. Nyíregyháza, Kossuth tér

A Városnapokhoz kapcsolódóan Izgalmas biciklitúra indul Nyíregyháza felfedezésére. A Középkori Templomok Útja Egyesület és a Nyíregyházi Turisztikai Iroda által szervezett várostörténeti kerékpártúrán Nyíregyháza tereit, emlékműveit, templomait és ikonikus épületeit ismerhetik meg az érdeklődők.

A közel 40 kilométeres túrát elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni Nyíregyháza történelmével, kulturális és természeti örökségével. A látnivalókat térről térre fedezhetik fel a résztvevők: a Kossuth térről indulva a Hősök tere, a Bessenyei- és Benczúr tér, majd a Luther tér meghatározó épületeivel ismerkedhetnek meg.

A belvárosi körtúrát követően a Sóstói-erdő ösvényein haladva Sóstógyógyfürdő felé indul majd a csapat, a Sóstói-tó megkerülése után pedig Nyírtura 15. században épült templomát is megcsodálhatják.

A túrázók a kerékpártúra végén a Kossuth téren zajló Helyi Termék Fesztiválon a legkiválóbb helyi finomságokból csemegézhetnek és minőségi kézműves alkotások közül válogathatnak.

 

Indulás:
2024. május 18. (szombat) 9:00 óra
Nyíregyháza, Kossuth tér 
Gyülekező: 8:30 órától

 

Útvonal (37 km):

Nyíregyháza Kossuth tér – Hősök tere – Bessenyei tér – Benczúr tér – Országzászló tér – Luther tér – Nyíregyházi Egyetem és környéke – Sóstói-erdő – Sóstógyógyfürdő – Körmendi-tanya – Libabokor – Nyírtura – Nyíregyháza, Bujtosi-tavak – Kossuth tér

 

Részvételi díj:
1500 Ft / fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek.

 

 

Szakvezető, túravezető:
Cservenyák Katalin, idegenvezető
Dobos Péter

 

Kerékpárbérlés:
Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy és GEPIDA Alboin 300 kerékpárokat biztosítanak a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3500 Ft. A kerékpárokhoz fejvédőt biztosítanak. Kerékpárbérlési szándékát jelezze a regisztráció során.

 

Jelentkezés:
Határidő: 2024. május 16. (24:00 óra) a megadott elérhetőségeken.

 

További információk:

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 70/933-9820
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

 

Megosztás